szybkie chwilowki

W poniższej ofercie proponujemy organizacje uroczystości Komunijnych  

Propozycje można dopasować do swoich potrzeb zmieniając rodzaje i menu w obszarze 3 opcji np. mięso z propozycji 1 dodatki z propozycji 2 itp.

Przy jednorazowym dowozie posiłku w opcji K1 i K2 zwrot termo portu jest po stronie zamawiającego w poniedziałek po uroczystości 

KOM 1 Forma bezobsługowa obiad bez kolacji (w przeliczeniu na osobę):

( dostawa posiłku w termo porcie forma bezobsługowa bez zastawy porcelanowej)

 (KOM 1/1)    1 porcja zupy, 2 porcje mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2 porcje  (50,00 zł osoba )

  (KOM 1/2)   1 porcja zupy, 2,5 porcji mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2,5 porcji   (60,00 zł osoba)

  (KOM 1/3)  1 porcja zupy, 3 porcje mięsa na ciepło + dodatki 3 porcje   (70,00 zł /osoba)

 

KOM 2 Forma bezobsługowa obiad + kolacja (w przeliczeniu na osobę):

( dostawa posiłku w termo porcie forma bezobsługowa bez zastawy porcelanowej)

 (KOM 2/1)   1 porcja zupy, 2 porcje mięsa/osoba na ciepło + dodatki / 2 porcje + 2 porcje / garmażerki + 1 porcja / sałatki /osoba   (80,00 zł osoba)

  (KOM 2/2)   1 porcja zupy, 2,5 porcji mięsa /osoba na ciepło + dodatki / 2,5 porcji + 2,5 porcji /garmażerki + 1 porcja / sałatki /osoba   (90,00 zł osoba)

 (KOM 2/3)    1 porcja zupy, 3 porcje mięsa na ciepło + dodatki 3 porcje + 3 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba   (100,00 zł /osoba)

 

KOM 3 Forma obsługowa obiad + kolacja + serwis kawowy (w przeliczeniu na osobę) - zawiera zastawę porcelanową i obsługę kelnerską w cenie usługi:

( pełna obsługa kelnerska z zastawą porcelanową potrzebną do wydania zamówionego posiłku)

( Serwis kawowy i serwowanie tortu w cenie usługi )

( tort, ciasto, napoje po stronie zamawiającego )

(Możliwość domówienia stołów i krzeseł – nie wliczone w poniższe opcje  )

(KOM 3/1)   1 porcja zupy (dwa rodzaje), 2 porcje mięsa / osoba na ciepło + dodatki / 2 porcje + 2 porcje garmażerki + 1 porcja/ sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy   (120,00 zł osoba )

(KOM 3/2)   1 porcja zupy (dwa rodzaje), 2,5 porcji mięsa / osoba na ciepło + dodatki / 2,5 porcji + 2,5 porcji garmażerki + 1 porcja / sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy   (130,00 zł osoba) 

(KOM 3/3)   1 porcja zupy( dwa rodzaje), 3 porcje mięsa na ciepło + 3 porcje dodatku na ciepło / + 3 porcje garmażerki + 1 porcje / sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy   (140,00 zł /osoba)

 

Komunie wariant klasyczny

Propozycja 1

Zupa do wyboru ( jeden rodzaj do wyboru )

- „Nenusko” zupa selerowo – migdałowa

- Rosół domowy z makaronem

- Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym

- Zupa gulaszowa po węgiersku

- Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym

Drugie danie

- Kotłet De Volaille z kurczaka , masła i pietruszki ( mięso panierowane)

- Polędwiczka wieprzowa w sosie z francuskiej musztardy

- Zraz wołowy po staropolsku w ciemnym sosie

- Pieczeń z karkówki pikowana czosnkiem w sosie leśnym ( sos grzybowy )

- filet drobiowy w sosie kurkowym

Dodatki

- Ziemniaki gotowane z koperkiem i masełkiem

- Ziemniaki pieczone z ziołami

- Kluski półfrancuskie

- Zestaw surówek ( marchewka / buraczki / biała kapusta)

- Kapusta modra z rodzynkami

- Bukiet warzyw gotowany na parze

Zakąski zimne

- Schab pieczony w ziołach z twarożkiem pieprzowym

- Indyk dekorowany owocami egzotycznymi

- Przekładaniec wieprzowy z kolorowa papryką

- Szparagi zawijane w szynce konserwowej

Sałatki

- „Kartofel salat” z kiełbasą jałowcową

- Sałatka „cezar” z grillowanym kurczakiem

 

Propozycja 2

Zupa; ( jeden rodzaj do wyboru )

- „Nenusko” zupa selerowo – migdałowa

- Rosół domowy z makaronem

- Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym

- Zupa gulaszowa po węgiersku

- Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym

Drugie danie;

- Kieszonka ze schabu z serem i szynką ( mięso panierowane )

- Filet z kurczaka w sosie królewskim ( sos śmietanowy z kawałkami pomidorków )

- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym ( kawałki

- Sztufada pikowana czosnkiem i rozmarynem (karkówka pieczona w całości podawana w plastrach)

- Roladka z suszonymi pomidorami i borowikami ( zrazik )

Dodatki;

- Ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem

- Ryż z warzywami

- Frytki lub ziemniaki pieczone z rozmarynem ( dostępność tylko w opcji obsługowej )

- Zestaw surówek ( marchewka / buraczki / biała kapusta)

- Kalafior gotowany z masełkiem i bułką tartą

- Mix sałat z pomidorem , ogórkiem zielonym i rzodkiewką

Zakąski zimne;

- Schab pieczony ze śliwką

- Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem

- Indyk w maladze

- Jajko w szynce na sałatce jarzynowej

Sałatki;

- Sałatka makaronowa  z brokułami i jajkiem

- Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

 

Komunie wariant nowoczesny

Propozycja  1

Zupa; ( jeden rodzaj do wyboru )

- „Nenusko” zupa selerowo – migdałowa

- Rosół domowy z makaronem

- Krem z białych szparag z grzankami

- Zupa gulaszowa po węgiersku

- Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym

Drugie danie;

- Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem

- Schab zapiekany z gorgonzolą i pomidorkami cherry

- Indyk z camembertem w panierce sezamowej ( mięso panierowane )

- Roladka grecka z bakłażanem , suszonymi pomidorami i feta

- Łosoś pieczony w sosie koperkowo – kaparowym

Dodatki;

- Ziemniaki gotowane z koperkiem

- Pyzy drożdżowe ( dostępność tylko w opcji obsługowej)

- Kulki ziemniaczane ( dostępność tylko w opcji obsługowej)

- Zestaw surówek ( marchewka / buraczki / biała kapusta)

- Buraczki na ciepło

- Szparagi gotowane z masłem

Zakąski zimne;

- Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

- Mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami i kaparami

- Wykwintny pasztet z sosem żurawinowym

- Roladka wieprzowa z kurkami i pietruszką

Sałatki;

- Mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, prażonymi orzechami i sosem vinegrette

- Sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukoli, roszponką polana oliwą truflową