W zakładce „skomponuj menu” dajemy Państwu możliwość utworzenia własnego, unikalnego menu na dowolną okazję. Różnorodność zaproponowanych przez nas potraw sprawia, że każdy smakosz znajdzie tu coś dla siebie. Wszystkie okazje są wyjątkowe i wymagają wyjątkowego menu a my dopasujemy się do każdego podniebienia naszego klienta i do każdej kieszeni.

Możliwość zbudowania własnego menu

  • Menu klasyczne SKOMPONUJ MENU

    Zupa:

    • rosół z makaronem
    • krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi
    • consomme z pomidorów i papryki
    • zupa szparagowa z kluseczkami
    • krem kalafiorowy z kluskami szpinakowymi
    • żurek staropolski


    Dania ciepłe z drobiu:

    • de Volaille z kurczaka
    • potrawka z kurczaka z rodzynkami
    • kieszonka drobiowa z serem i szynką
    • kotlet “Verdi” (kurczak faszerowany musem brokułowym)
    • udko drobiowe faszerowane bakaliami
    • udko drobiowe faszerowane pieczarkami i kozim serem
    • filet z kurczaka gotowany w mleczku kokosowym (danie dietetyczne)


    Dania ciepłe z indyka:

    • pieczeń z indyka w sosie żurawinowym
    • indyk camembert w sezamie
    • gicze indycze w sosie imbirowo-chrzanowym
    • indyk w migdałach w sosie wiśniowym


    Dania ciepłe z wieprzowiny:

    • kotlet schabowy z pieczarkami
    • schab zapiekany z pomidorem i gorgonzolą
    • schab pieczony ze śliwką w sosie maderowym
    • kotlet “Fantazja” (z serem, salami, pieczarkami, papryką)
    • bitki wieprzowe w czerwonym winie
    • sztufada wieprzowa w sosie leśnym
    • karkówka grillowana z cukinią
    • żeberka w miodzie i w piwie
    • szynka po bawarsku w ciemnym piwie


    Dania ciepłe z wołowiny:

    • zraz po staropolsku w sosie ciemnym
    • bitki wołowe  w czerwonym winie
    • beff Strogonoff


    Dania ciepłe z dziczyzny:

    • pieczeń z sarny z borowikami
    • pieczeń z dzika z jałowcem
    • Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem i żurawiną


    Dania ciepłe z ryb:

    • morszczuk w sosie pomarańczowym
    • panga w migdałach i limonce
    • dorsz po bałtycku
    • łosoś w sosie królewskim
    • sandacz ze szpinakiem


    Dodatki:

    • ziemniaki gotowane z koperkiem
    • ziemniaki pieczone z ziołami
    • ryż biały
    • ryż z warzywami
    • pyzy domowe
    • kluski półfrancuskie
    • kotleciki ziemniaczane
    • makaron smażony z warzywami


    Na życzenie klienta:

    • frytki
    • krokiety
    • kulki ziemniaczane


    Surówki:

    • wiosenna (kapusta biała, rzodkiewki, ogórek zielony, koperek, jogurt)
    • carska (kapusta biała, por, jabłka, kukurydza, sos wiosenny)
    • tradycyjna (kapusta biała, marchew, jabłka, cebula, pietruszka, sos tradycyjny)
    • meksykańska (kapusta biała, fasola biała i czerwona, kukurydza, papryka konserwowa, sos paprykowy)
    • letnia (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, papryka, sos)
    • seler z brzoskwinią i kiwi

    Warzywa na ciepło;

    • kapusta zasmażana z grzybami
    • kapusta zasmażana z kiełbasą i boczkiem
    • kapusta modra z sokiem z pomarańczy
    • kapusta modra z rodzynkami i miodem
    • warzywa grillowane (cukinia, papryka, cebula, czosnek)
    • warzywa gotowane (brokuły, kalafior, marchewka)


    Deser ( tylko w wersji obsługowej ) :

    • owoce z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
    • deser lodowy z czekoladą w sosie waniliowym
    • owoce leśne z lodami malinowymi z orzechami arachidowymi
    • szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
    • ciasto wiśniowe z lodami czekoladowymi


    Zakąski zimne:

    • schab pieczony ze śliwką
    • galantyna z kurczaka
    • szparagi w szynce
    • indyk w owocach egzotycznych
    • mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami
    • roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
    • tatar wołowy
    • mini galaretki drobiowe
    • wieprzowina faszerowana kurkami
    • pstrąg agrikola w galarecie
    • morszczuk w galarecie
    • łosoś w białym winie
    • ryba po grecku
    • śledź w śmietanie
    • śledź w oleju
    • rolmopsy śledziowe
    • deska wędlin
    • deska serów


    Sałatki:

    • sałatka makaronowa z brokułami
    • sałatka hawajska z ryżu i ananasa
    • sałatka z młodego szpinaku ćwikły i orzechów prażonych z czosnkiem
    • sałatka quattro salat z dresingiem miodowo imbirowym
    • sałatka grecka
    • sałatka jarzynowa
    • sałatka z łososiem i jajkiem przepiórczym
    • sałatka z śledź pod szubą
    • sałatka z rucola suszonymi pomidorami i mozarellą
    • sałatka cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami ziołowymi


    Śniadanie na ciepło:

    • gulaszowa na wieprzowinie
    • strogonoff drobiowy
    • barszcz czysty
    • żurek po staropolsku
    • bigos myśliwski
    • szaszłyk drobiowy
    • kiełbasa śląska
    • kiełbasa biała
    • peklówka w sosie chrzanowym
    • golonka peklowana
    • golonka po bawarsku
  • Menu nowoczesne SKOMPONUJ MENU

    Przekąski zimne:

    • tatar wołowy podwędzany dymem z szyszki z kruchą sałatą i grzanką (tylko w formie z obsługą kelnerską)
    • plastry kaczki na marmoladzie jabłkowo-gruszkowej z rukolą w sosie malinowym
    • „gravlax” łosoś norweski marynowany w pieprzu pomarańczowym z koprem włoskim skropiony oliwą truflową
    • pstrąg gotowany na zimno z oliwą orzechową i owocem granatu
    • carpacio wołowe z czerwoną cebulą i marynowanymi kurkami
    • rozbeff po angielsku z sosem salsa verde
    • vitello tonato – cielęcina z sosem tuńczykowym
    • marynowy śledź z piernikiem dekorowany roszponką


    Przekąski mięsne ciepłe:

    • ziołowy kurczak zrolowany w cukini
    • cielęcina z szałwią w szynce dojrzewającej
    • mini kulki wołowe z warzywami po cygańsku
    • pieczarki grillowane z wieprzowiną i kolendrą
    • marynowane w koniaku plastry polędwiczki na gałązkach rozmarynu
    • pulpeciki drobiowe z makaronem penne i pepperonatą
    • kurczak ze śliwka kalifornijska w boczku
    • kurczak z warzywami w cieście filo
    • eskalopki wieprzowe w sosie śmietanowo – kurkowym
    • kurczak w cieście z paprykowym kuskusem
    • pieczone żeberka glazurowane miodem i ostrą papryką
    • kurczak z estragonem i skórką cytrynową na rata tui warzywnym


    Przekąski rybne ciepłe:

    • łosoś w otulinie z boczku na szpinakowym rissoto
    • zapiekany pomidor z krewetkami i kuskusem
    • rolada z koprem włoskim i pomidorem w cieście filo
    • morszczuk w sosie słodko – kwaśnym
    • dorsz w sosie koperkowo – kaparowym
    • sandacz w sosie limetkowym


    Przekąski wegetariańskie ciepłe:

    • grillowany bakłażan z ricottą i szpinakiem
    • ravioli serowe zapiekany w pomidorach pelatti i gorgonzoli
    • camembert z ananasem w migdałach
    • warzywa grillowane z serem feta
    • penne w sosie szpinakowo śmietanowym


    Sałatki:

    • mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie curry-mango
    • z marynowaną cukinią, prażonym bekonem podawana na sałacie lodowej z winegretem
    • z pieczonej kaczki, pomarańczy i kiełkami słonecznika w asyście rukoli i sosu pomarańczowego
    • sałatka z roszponki, gruszki, płatków migdałowych i sera pleśniowego z sosem z octu balsamicznego z Modeny
    • sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem skropiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
    • mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, krewetkami w sosie limonowym
    • sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i ananasem na świeżo ciętej sałacie lodowej z sosem winegret
    • liście młodego szpinaku, orzechy pini, brzoskwinia, gruszka, truskawki, ziarna sezamu, sos z octu balsamicznego
    • sałatka z makaronu penne z Pesto bazyliowym, kurczakiem grillowanym, pomidorem i czarnymi oliwkami
    • sałatka Cezar, kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej z oliwą z oliwek
    • mix sałat z rukolą, mozarellą, suszonymi pomidorami i sosem bazyliowym
    • mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, orzechami i sosem winegret
    • sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową z dodatkiem ogórka kiszonego i sosu majonezowego
    • sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukolą polana oliwą truflową
    • sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, sosem grillowym
    • ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą, prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny


    Zupy:

    • zupa z aromatycznych kurek z grzanką razową
    • zupa ziemniaczano – brokułowa z kwaśną śmietaną i prażonym boczkiem
    • zupa z pieczonych buraków z jabłkiem podprawiana śmietaną chrzanową
    • zupa ‘’ Nelusko ‘’ migdałowa z selerem naciowym i kurczakiem
    • zupa z pieczonej dyni piżmowej aromatyzowana oliwą z pestek dyni
    • zrem z topinamburu i kukurydzy dekorowany grissini
    • krem z kalafiora romanesku z pieprzem cytrynowym i wędzonym łososiem
    • zupa z kapusty włoskiej z jabłkiem i halibutem
    • krem z białych warzyw z łososiem i krewetkami
    • krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym
    • żurek staropolski ze smażonym borowikiem i jajkiem przepiórczym
    • zupa ziemniaczano – koperkowa z cielęcymi pulpecikami
    • krem z białych szparagów z kluskami szpinakowymi
    • rosół z bażanta z suszonymi warzywami i pierożkami
    • krem duo z pieczonych pomidorów i białego kalafiora dekorowany pestkami dyni
    • krem duo z białych i zielonych szparag


    Danie główne:

    • szynka wieprzowa pieczona w czerwonym winie z wędzonymi śliwkami i boczkiem
    • policzki z prosięcia na plastrach z selera i glazurowaną marchewką
    • schab wieprzowy pieczony w cytrynie i rozmarynie z sałatką z soczewicy
    • filet z sandacza zapiekany w sosie serowym z białą czekoladą i liśćmi brukselki
    • górka cielęca przygotowana w niskich temperaturach zawijana w szynkę parmeńską
    • faszerowany figami mostek jagnięcy z szałwią
    • ligawa wołowa po azjatycku w sosie słodko – ostrym
    • pieczony łosoś norweski z chrupiącą ziołową skórką
    • halibut confi w maśle cytrynowo – estragonowym z zielonymi szparagami
    • podwędzana polędwiczka wieprzowa z sosem jeżynowo – goździkowym
    • pierś z kaczki duszona w czerwonym winie w sosie śliwkowym


    Dodatki skrobiowe:

    • ziemniaki z boczkiem w liściach kapusty włoskiej
    • puree selerowo – kalafiorowe
    • pęczak z grzybami i śmietaną
    • łódeczki ziemniaczane zapiekane z farszem grzybowym
    • flan ziemniaczany z pieczarkami
    • ziemniaki gratin zapiekane z pietruszką
    • ziemniaki gratin zapiekane z czosnkiem i rozmarynem
    • ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i riccottą


    Dania grillowe mięsne:

    • stek z indyka w marynacie imbirowo – pomarańczowej
    • kofta wołowa z salsą meksykańską
    • cielęcina z szałwią w liściach bananowca
    • schab po węgiersku przekładany boczkiem
    • polędwiczka wieprzowa z kolorowym pieprzem
    • czarcie żebro z papryką i rozmarynem
    • orientalny szaszłyk z kurczaka na trawie cytrynowej
    • T-bon wołowy w marynacie koniakowej


    Dania grillowe z ryb:

    • pstrąg z masłem koperkowym
    • łosoś norweski z limetką i solą morską
    • dorsz z sosem porowym pieczony w foli
    • szaszłyk z krewetek tygrysich
  • Menu dla dzieci SKOMPONUJ MENU

    Zupa:

    • rosolnik z lanymi kluseczkami
    • pomidorowa z ryżem
    • delikatna zupa ogórkowa


    Dania grillowe:

    • podudzie z kurczaka
    • fileciki z kurczaka
    • kiełbaski drobiowe z grilla
    • hot dog w bułce
    • hamburgery w bułce


    Dania ciepłe:

    • pierogi z owocami i kwaśną śmietaną
    • naleśniki z twarogiem malinowym
    • racuszki z jabłkiem
    • mini De Volaille z kurczaka