Wesela w zamku

Serdecznie zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej oferty - kompleksowej organizacji przyjęć weselnych.

Nasza firma dokłada wszelkich starań by każde zorganizowane przez nas przyjęcie weselne było na najwyższym poziomie oraz na zawsze zostało w pamięci naszych klientów i ich gości. Oferujemy liczne atrakcje dodatkowe, takie jak: puszczanie lampionów szczęścia, pokazy tańca, występ gościa specjalnego, fontanna czekolady i wiele innych. Nasi klienci mogą skorzystać z naszej bogatej bazy podwykonawców: zespołów muzycznych, fotografów, kamerzystów oraz artystów zapewniających oprawę muzyczną ślubu.

Serdecznie zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej oferty.


Propozycja I
Oferta weselna klasyczna od 80 osób:

Zupa 1 porcja / osoba:
Rosół domowy z makaronem

Drugie danie 3 porcje / osoba:
Kotlet de Volaille z kurczaka
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
Sztufada wieprzowa z czosnkiem i rozmarynem
Zraz wołowy po staropolsku
Kieszonki drobiowe z serem i szynką

Dodatki adekwatnie do ilości mięsa:
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pyzy drożdżowe
Kluski półfrancuskie
Warzywa gotowane na parze
Zestaw surówek (marchewka z owocami, kapusta biała, buraczki)
Kapusta zasmażana

Serwis kawowy:
Kawa
Herbata
Dodatki: śmietanka / cukier / cytryna
Soki owocowe i woda mineralna ( po stronie zamawiającego )
Galanteria cukiernicza ( po stronie zamawiającego )
Kosz owoców sezonowych ( po stronie zamawiającego )
Tort serwowany przez obsługę ( po stronie zamawiającego )

Kolacja 2,5 porcji / osoba:
Schab pieczony ze śliwką
Indyk w ziołach z owocami egzotycznymi
Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
Wieprzowina faszerowana z kolorową papryką
Jajko w szynce na sałatce jarzynowej
Łosoś gotowany w białym winie
Pstrąg Agrykola w galarecie

Sałatki 1 porcja / osoba:
Sałatka ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą, prażonymi orzechami i sosem z octu balsamicznego z Modeny
Sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową z dodatkiem ogórka kiszonego i sosu majonezowego
Sałatka Cezar, kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej z oliwą z oliwek

Śniadanie:
Zupa 1 porcja / osoba
Barszcz czysty z pasztecikiem lub żurek staropolski

Dania ciepłe z podgrzewaczy 1 porcja / osoba
Szaszłyk drobiowy z cukinią
Bigos podhalański
Golonka peklowana z chrzanem

 

Propozycja 2
Oferta weselna od 80 osób:

Przystawka:
Plastry pieczonego rostbefu po angielsku w sosie salsa - verde

Zupa:
Krem „Nenusko” z selera naciowego i płatkami migdałów

Danie główne:
Polędwica faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami w sosie leśnym z kluskami śląskimi i bukietem warzyw gotowanych na parze

Deser:
Sernik „Manhattan” z sosem malinowym i bitą śmietaną

Serwis kawowy:
Kawa
Herbata
Dodatki: śmietanka / cukier / cytryna
Soki owocowe i woda mineralna ( po stronie zamawiającego )
Galanteria cukiernicza ( po stronie zamawiającego )
Kosz owoców sezonowych ( po stronie zamawiającego )
Tort serwowany przez obsługę ( po stronie zamawiającego )

Kolacja w formie bufetu szwedzkiego:
Zakąski zimne:
Kieszonki ze schabu z musem chrzanowym
Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim
Wykwintny pasztet z żurawiną
Mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami i kaparami
Indyk pieczony dekorowany brzoskwiniami
Szczupak faszerowany na postumencie
Sandacz po polsku w galarecie

Zakąski ciepłe:
Ziołowe kurczaki zrolowane w cukinii
Marynowane w koniaku plastry polędwiczki z rozmarynem
Mini kulki wołowe z warzywami po cygańsku
Kurczak ze śliwką kalifornijską w boczku
Łosoś norweski z warzywami na risotto szpinakowym

Sałatka:
Sałatka z pieczonej kaczki, pomarańczy i kiełkami słonecznika w asyście rukoli w sosie pomarańczowym
Sałatka „nicejska” z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem skropione oliwą z oliwek
Sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukoli polana oliwą z suszonych pomidorów

Śniadanie:
Zupa 1 porcja / osoba
Gulaszowa na wieprzowinie po węgiersku

Danie główne 1 porcja / osoba
Szynka pieczona w całości serwowana z sosem chrzanowym