szybkie chwilowki

Wesela i przyjęcia ślubne

Oferta weselna od 80 osób:

Przystawka:
Plastry pieczonego rostbefu po angielsku w sosie salsa - verde

Zupa:
Krem „Nenusko” z selera naciowego i płatkami migdałów

Danie główne:
Polędwica faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami w sosie leśnym z kluskami śląskimi i bukietem warzyw gotowanych na parze

Deser:
Sernik „Manhattan” z sosem malinowym i bitą śmietaną

Serwis kawowy:
Kawa
Herbata
Dodatki: śmietanka / cukier / cytryna
Soki owocowe i woda mineralna ( po stronie zamawiającego )
Galanteria cukiernicza ( po stronie zamawiającego )
Kosz owoców sezonowych ( po stronie zamawiającego )
Tort serwowany przez obsługę ( po stronie zamawiającego )

Kolacja w formie bufetu szwedzkiego:
Zakąski zimne:
Kieszonki ze schabu z musem chrzanowym
Polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim
Wykwintny pasztet z żurawiną
Mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami i kaparami
Indyk pieczony dekorowany brzoskwiniami
Szczupak faszerowany na postumencie
Sandacz po polsku w galarecie

Zakąski ciepłe:
Ziołowe kurczaki zrolowane w cukinii
Marynowane w koniaku plastry polędwiczki z rozmarynem
Mini kulki wołowe z warzywami po cygańsku
Kurczak ze śliwką kalifornijską w boczku
Łosoś norweski z warzywami na risotto szpinakowym

Sałatka:
Sałatka z pieczonej kaczki, pomarańczy i kiełkami słonecznika w asyście rukoli w sosie pomarańczowym
Sałatka „nicejska” z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem skropione oliwą z oliwek
Sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukoli polana oliwą z suszonych pomidorów

Śniadanie:
Zupa 1 porcja / osoba
Gulaszowa na wieprzowinie po węgiersku

Danie główne 1 porcja / osoba
Szynka pieczona w całości serwowana z sosem chrzanowym