szybkie chwilowki

Oferta dla szkoł

Organizujemy studniówki, bale maturalne, połowinki. Poniższe menu jest przykładowe możemy indywidualnie dopasować je do oczekiwań klienta.

Propozycja 1:

Zupa 1 porcja / os. do wyboru:

  • żurek staropolski 
  • krem pomidorowy

Danie główne - forma podania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:

  • wieprzowina faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami w sosie leśnym 
  • cannelloni z ricottą i szpinakiem w sosie śmietanowym (danie wegetariańskie)

Dodatki 1 porcja / os.:

  • ziemniaki z koperkiem
  • zestaw surówek 

Deser 1 porcja / os.:

  • sernik domowy

Serwis kawowy:

  • kawa
  • herbata
  • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier

Zimne zakąski - forma podania platery w stół 3 porcje / os.:

  • schab ze śliwką 
  • przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką 
  • roladka drobiowa z szpinakiem
  • jajko w szynce na sałatce jarzynowej

Sałatki:

  • grecka z serem feta 
  • cztery rodzaje sałat w sosie winegret z pomidorkami koktajlowymi  

Dodatki:

  • pieczywo mieszane 
  • masło 

Śniadanie 1 porcja / os.:

  • zupa gulaszowa  

 

Propozycja 2:

Zupa 1 porcja / osoba do wyboru:

  • zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
  • zupa gulaszowa

Danie główne - forma podawania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:

  • filet drobiowy faszerowany szpinakiem w sosie porowo śmietanowym
  • ser camembert panierowany w sosie żurawinowym (wegetariańskie)

Dodatki 1 porcja / os.:

  • ryż curry
  • warzywa gotowane na parze

Deser 1 porcja / os.:

  • szarlotka z bitą śmietaną 

Serwis kawowy:

  • kawa
  • herbata
  • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier

Zakąski zimne - forma podania platery w stół 3 porcje / os.:

  • schab z musem pieprzowym
  • indyk w owocach egzotycznych
  • terrina z grzybami na rukoli
  • mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami 

Sałatki:

  • sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową 
  • sałatka z grillowanym kurczakiem 

Dodatki:

  • pieczywo mieszane
  • masło

Śniadanie 1 porcja / os.:

  • barszcz z pasztecikiem  

 

Propozycja 3:

Oferta przygotowana dla nie mniej jak 100 osób 
W ofertę jest wliczona obsługa i zastawa porcelanowa

Zupa 1 porcja / os. do wyboru:

  • zupa nenusco (migdałowo selerowa)
  • krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi

Danie główne - forma podawania szwedzki stół 1,5 porcji / os. do wyboru:

  • kotlet de Volaille z kurczaka
  • sztufada wieprzowa z rozmarynem 
  • zraz wieprzowy w sosie pieczeniowym

Dodatki 1,5 porcji / os.:

  • ziemniaki pieczone 
  • ryż z warzywami
  • zestaw surówek

Deser 1 porcja / os.:

  • deser owocowy z bitą śmietaną 

Serwis kawowy:

  • kawa
  • herbata
  • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier

Zakąski zimne - forma podania szwedzki stół 3 porcje / os.:

  • schab z śliwką 
  • indyk w owocach egzotycznych 
  • pasztet zawijany w cieście francuskim w sosie remoulade
  • jajko w szynce na sałatce jarzynowej
  • pstrąg Agrykola 

Dodatki:

  • pieczywo mieszane
  • masło 

Sałatki:

  • sałatka grecka 
  • sałatka makaronowo - brokułowa

Antipasto Misto przekąski włoskie 1 porcja / os.:

  • cukinia faszerowana kozim serem 
  • piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
  • pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola 
  • papryczka faszerowana młodym szpinakiem i kurkami 

 

Propozycja 4:

Oferta przygotowana dla nie mniej jak 100 osób
W ofertę jest wliczona obsługa i zastawa porcelanowa
Forma podania szwedzki stół

Zupa 1 porcja / osoba do wyboru:

  • zupa pomidorowa z grzanką serową
  • zupa rosół z lanymi kluskami 

Danie główne 2,5 porcje / osoba:

  • stroganow z kluseczkami 
  • makaron farfalle z kuleczkami cielęcymi  
  • filet drobiowy w bekonie i rozmarynie 
  • kurczak po tajsku z ryżem curry  
  • brokuły z szynką pod beszamelem 
  • mini kotlet de Volaille 

Zimne zakąski 3 porcje / osoba:

  • schab ze śliwką 
  • mini galaretki rybne  
  • roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem  
  • indyk w owocach egzotycznych   
  • przekładaniec wieprzowy z kolorową  papryką   
  • cukinia faszerowana serem 
  • wołowina w cebuli marynowanej  
  • pieczarka z farszem i orzechami włoskimi  
  • papryka faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami 

Sałatki:

  • sałatka z kurczakiem, makaronem i brokułami  
  • jajko w szynce na sałatce  
  • sałatka z szpinaku ćwikły i orzechami 

Dodatki:

  • pieczywo mieszane
  • masło 

Serwis kawowy:

  • kawa
  • herbata
  • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
  • ciastka kruche 
  • galanteria cukiernicza: sernik jabłecznik, rożki

Śniadanie 1 porcja / osoba:

  • barszcz z pasztecikiem lub paluszkiem z ciasta francuskiego 
  • udziec wieprzowy serwowany przez kucharza
  • ziemniaki zapiekane z rozmarynem  
  • bigos myśliwski