szybkie chwilowki

Konferencje Catering Poznań

Wszystkie konferencje dotyczą ważnych spraw. Bez względu czy liczy ona kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt czy kilkaset osób wymaga szczególnej oprawy.

Zadbamy o elegancki wystrój i odpowiednio dobrany poczęstunek. Szeroka gama zakąsek, serwisów kawowych oraz lunchy sprawi, że każdy klient wybierze najlepszą dla siebie opcję.

Przykładowe Menu Konferencyjne

Propozycja 1:

W ramach cateringu(przerwa kawowa, lunch bufetowy)

Propozycja kawowy powitalnej:

  • kawa (200 ml)
  • herbata (200 ml)
  • woda mineralna (gazowana, niegazowana 250 ml)
  • sok owocowy (250 ml) – min. 3 rodzaje, w tym co najmniej sok pomarańczowy, jabłkowym oraz z czarnej porzeczki
  • wybór ciastek kruchych i ciast krojonych, np. , w ilości min. 1,5 porcji  na osobę
  • ciastka kruche 50 g / osoba
  • kompozycję owoców sezonowych 100 g / osoba

Lunch bufetowy obejmuje:

Zakąski zimne:

  • tartynki z ciemnego pieczywa z pastami
  • kanapki bankietowe w pięciu smakach
  • koreczki wielosmakowe

Babeczki:

  • Babeczki z musem z wędzonego łososia i czerwonym kawiorem 
  • Babeczki z pasztetem drobiowym 
  • Babeczki z musem paprykowym i bazylią 

Napoje:

  • woda mineralna (gazowana, niegazowana 250 ml)
  • sok owocowy (250 ml) – min. 3 rodzaje, w tym co najmniej sok pomarańczowy, jabłkowym oraz z czarnej porzeczki

Lunch dania główne na gorąco 2 porcje / osoba:

  • zupa krem toskański z pieczonych pomidorów 
  • łosoś na cytrynie i szpinaku
  • kąski drobiowe z szynką szwarcwaldzką w sosie serowo śmietanowym 
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami
  • beef stroganow
  • zestaw dodatków co najmniej 4 rodzaje m.in. zapiekane ziemniaki z ziołami, ryż sypki, kluseczki półfrancuskie, warzywa na ciepło,

Dodatki kawowe:

  • śmietanka / mleko do kawy
  • cukier biały,
  • cytryna pokrojona w plasterki

W cenę wliczone zostały:

  • Dekoracja kwiatowa  na stołach głównych oraz na stolikach bankietowych .
  • stolik bankietowy w/z
  • obrusy  na stoły szwedzkie i  stoliki bankietowe
  • dowóz 
  • Usługa kelnerska w trakcie trwania lunchu bufetowego (do nakładania posiłków) oraz obsługę kelnerską w trakcie  przerwy kawowej, uzupełnianie braków na stołach i uprzątnięcie na bieżąco brudnych naczyń)

 

Propozycja 2:

W ramach cateringu(przerwa kawowa, lunch bufetowy)

Propozycja kawowy powitalnej:

  • kawa (200 ml)
  • herbata (200 ml)
  • dodatki cukier, śmietana, cytrynka 2 szt. / os.
  • galanteria cukiernicza 1 szt. / os. (sernik 70 g lub jabłecznik 70 g) 
  • ciastka kruche  60 g / os.
  • soki owocowe (mix) 250 ml / os.
  • woda mineralna niegazowana 0,5 l / os.

Podczas przerwy kawowej:

  • kawa (250 ml)
  • herbata (250 ml, co najmniej 5 rodzajów herbat w torebkach o wadze 1,5-2 g do wyboru)
  • woda mineralna (gazowana, niegazowana,
  • sok owocowy (250 ml) – min. 3 rodzaje, w tym co najmniej sok pomarańczowy, jabłkowym oraz z czarnej porzeczki
  • wybór ciastek kruchych i ciast krojonych, np.  w ilości min. 1 sztuka na osobę 50g. ciastek kruchych na osobę
  • kompozycję owoców sezonowych 

Lunch bufetowy obejmuje:

Sałatki:

  • wybór sałatek 
  • mix sałat z sosem miodowo imbirowym 
  • szpinak z ćwikłą i prażonymi orzechami 
  • sałatka z rukoli i suszonych pomidorów

Dania główne na gorąco 2 porcje / osoba:

  • zupa krem toskański z pieczonych pomidorów 
  • łosoś na cytrynie i szpinaku
  • kąski drobiowe z szynką szwarcwaldzką w sosie serowo śmietanowym 
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami
  • sztufada wieprzowa w sosie pieprzowym
  • beef stroganow 
  • kurczak z musem z  brokuł 

Zestaw dodatków co najmniej 4 rodzaje m.in.:

  • zapiekane ziemniaki z ziołami,
  • ryż sypki,
  • kluseczki półfrancuskie, 
  • warzywa na ciepło, 
  • pieczywo

Dodatki kawowe:

  • śmietanka/mleko do kawy
  • cukier biały,
  • cytryna pokrojona w plasterki

Wyposażenie:

  • dekoracja kwiatowa na stołach głównych oraz na stolikach bankietowych .
  • 15 stolików bankietowych
  • obrusy  na stoły szwedzkie i  stoliki bankietowe
  • dowóz 
  • usługa kelnerska w trakcie trwania lunchu bufetowego (do nakładania posiłków) oraz obsługę kelnerską w trakcie  przerwy kawowej, uzupełnianie braków na stołach i uprzątnięcie na bieżąco brudnych naczyń)