szybkie chwilowki

Bankiety

Bankiet to przyjęcie, które ma na celu uświetnienie szczególnego, ważnego wydarzenia.

Pełne elegancji i szyku bankiety, które organizujemy dla gości naszych klientów są jedyne w swoim rodzaju i niepowtarzalne. Każdy detal dopracowany z najwyższą starannością, profesjonalizm obsługi i bogactwo smaków sprawi, że poczują się Państwo wyjątkowi. Wspólnie spędzony czas na długo pozostanie w Państwa pamięci. Indywidualne podejście, fantazja i otwartość pozwala na realizacje nawet najśmielszych pomysłów.

Propozycja 1:

Aperitif:

  • lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego

Zimne przekąski:

  • tartynki z łososiem i twarogiem
  • tartynki z pastą tuńczykową i kawiorem
  • tartynki z szynką szwarcwaldzką i oliwkami
  • tartynki z mascarpone z pomidorkiem koktajlowym
  • tartynki z pasztetem, winogronem i orzechem włoskim

  • kanapki dekoracyjne - z camembertem, żurawiną, morelą i orzechem włoskim
  • kanapki dekoracyjne – serem gouda, ogórkiem zielonym, pomidorem koktajlowym i oliwką
  • kanapki dekoracyjne – z szynką, ogórkiem konserwowym, papryką i oliwką
  • kanapki dekoracyjne – z salami, pieczarką, ogórkiem konserwowym i cebulą marynowaną
  • kanapki dekoracyjne – z serem rokpol, winogronem, gruszką i orzechem włoskim
  • kanapki dekoracyjne - z łososiem wędzonym, kawiorem czarnym, cytryną i papryką

  • babeczki z musem z awokado i krewetkami
  • babeczki z musem z wędzonego łososia i czerwonym kawiorem
  • babeczki z pasztetem drobiowym i gruszką
  • babeczki z musem z sera rokpol i pistacji
  • babeczki z musem paprykowym i bazylią

 

Propozycja 2:

Aperitif:

  • Martini

Zimne przekąski:

  • tartynki z łososiem i twarogiem
  • tartynki z pastą tuńczykową i kawiorem
  • tartynki z szynką szwarcwaldzką i oliwkami
  • tartynki z mascarpone z pomidorkiem koktajlowym
  • tartynki z pasztetem, winogronem i orzechem

Zimne zakąski:

  • pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
  • polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami
  • schab z musem pieprzowym
  • indyk w owocach egzotycznych
  • roladka alpejska z szpinakiem i kozim serem
  • przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką

Zimne zakąski rybne:

  • szczupak faszerowany w „szuwarach” z jajkiem
  • pstrąg Agrykola z czarnym kawiorem
  • łosoś gotowany w białym winie

Sałatki:

  • sałatka z kolorowego makaronu i brokuł
  • sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem

 

Propozycja 3:

Aperitif:

  • lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego

Zimne przekąski:

  • rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
  • pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
  • sałatka z owoców morza podawana na cykorii
  • vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym
  • carpaccio wołowe ze smażonymi borowikami
  • kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
  • terrine z kaczki z żurawiną
  • pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu

Antipasto misto przekąski włoskie:

  • cukinia faszerowana kozim serem
  • piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
  • pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
  • papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami

Sałatki:

  • sałatka z świeżego szpinaku, ćwikłą i orzechami nerkowca
  • sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem

 

Propozycja 4:

Aperitif:

  • Campari z sokiem pomarańczowym

Ciepłe przekąski:

  • krem brokułowy z łososiem norweskim
  • krem z pomidorów i papryki
  • kąski z kurczaka marynowane w pomarańczach z szynką szwarcwaldzką
  • polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
  • łosoś w sosie kaparowo koperkowym
  • beef stroganow z kluskami szpinakowymi

Zimne przekąski:

  • rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
  • pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
  • sałatka z owoców morza na cykorii podawana
  • vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym
  • carpaccio wołowe z smażonymi borowikami
  • kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
  • terrine z kaczki z żurawiną
  • pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu

Antipasto Misto przekąski włoskie:

  • cukinia faszerowana kozim serem
  • piramidka z bakłażana z mozarellą w occie z modeny
  • pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
  • papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami

Sałatki:

  • sałatka ze świeżego szpinaku z ćwikłą i orzechami nerkowca
  • sałatka z rukolą suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem

 

Propozycja 5 (kompozycja własna do wyboru)

Dania na postumentach

  • łosoś w majonezie na postumencie z cytryny
  • szczupak w szuwarach na postumencie z cytryny
  • pstrąg w całości na postumencie z krewetek
  • prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą
  • pieczone indyk w owocach

Zimne przystawki:

  • schab pieczony w cytrynowym pieprzu
  • schab ze śliwką w czerwonym winie
  • plastry indyka z owocami w maladze
  • pasztet z dzika z gruszką i żurawiną
  • befsztyk tatarski
  • roladki z łososia z musem śmietankowo - koperkowym
  • plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym
  • półmiski wędlin i mięs pieczonych z sosami
  • deski serów garnirowana orzechami i winogronami

Bar sałatkowy:

  • sałatka ze świeżego szpinaku z ćwikłą i prażonymi orzechami
  • sałatka z rukoli, pomidorów suszonych i łososia wędzonego
  • mieszanka sałat z rukolą, truskawką, pomidorkiem koktajlowym i kurczakiem w dresingu miodowym
  • sałatka z kolorowego makaronu z brokułami i jajkiem
  • sałatka z awokado, mango, gruszki w aromacie sosu fiołkowego
  • sałatka z kurczaka z sosem z tamaryndowca, limonki i miodu
  • sałatka z wołowiną marynowaną imbirem i kapustą pekińską
  • mieszanka warzyw z nerkowcem i octem balsamicznym

Gorący bufet:

  • polędwiczki z kurkami w śmietanie
  • fileciki cielęce w kapuście włoskiej
  • polędwica "Czarnolas" z grillowanymi pieczarkami
  • filet z indyka w ostrej marynacie z grillowanym bakłażanem i warzywami
  • beef stroganow
  • pierś z kaczki z jabłkami i marynowanymi buraczkami
  • zapiekanka ziemniaczana po berlińsku
  • eskalopki z brzoskwinią
  • fileciki cielęce w kapuście włoskiej
  • pieczeń z indyka w sosie winnym porto
  • pora z szynką w sosie śmietanowym
  • camembert z ananasem i żurawiną
  • szaszłyk drobiowo-owocowy
  • steki z łososia z koprem
  • węgorz z sosem z białego wina
  • sandacz w sosie królewskim
  • warzywa blanszowane
  • marchewka cocktailowa